Obvinili 40-ročného Hervartovčana z drogovej trestnej činnosti

31.08.2020 Bardejov

Hervartov 31. augusta (TASR) – Zo zločinu nedovolenej výroby omamných a psychotropných látok, jedov alebo prekurzorov, ich držania a obchodovania s nimi polícia obvinila 40-ročného muža z obce Hervartov v okrese Bardejov.

Ako TASR informovala hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Prešove Jana Ligdayová, policajná hliadka bola vyslaná k prevereniu oznámenia o priestupku proti občianskemu spolunažívaniu do jedného z domov v spomenutej obci.

"Muž mal opakovane napádať ženu. Pri preverovaní a vyťažovaní bolo zistené, že v dome útočník pestuje konope za pomoci podomácky vyrobeného zariadenia na urýchlenie ich rastu. Išlo o podomácky vyrobený žiarivkový ohrievač a ventilátory. Pri domovej prehliadke bolo zaistených 82 zelených rastlín. Bolo preukázané, že protiprávnej činnosti sa dopúšťal 40-ročný muž, ktorý bol zadržaný a umiestnený do cely policajného zaistenia," uviedla Ligdayová s tým, že po vykonaní potrebných procesných úkonov bol obvinený z uvedeného zločinu.

Ak sa mu vina preukáže, hrozí mu trest odňatia slobody na tri až desať rokov. Na obvineného bardejovský vyšetrovateľ spracoval podnet na podanie návrhu na jeho väzobné stíhanie.
 

Vyberte región